söndag 8 augusti 2010

Zzzzzzz


Hej kära du! Efter att ha jobbat hysteriskt mycket och haft noll fritid så har jag det nu mycket lugnare...välbehövligt.
Klockan 03.30 har mitt alarm börjat vråla i öronen på mig på morgonen ( läs natten ) och jag måste säga att det ju är fullkomligt vidrigt att kliva upp vid den tiden.
Det är kolmörkt ute, det går inte att äta nåt och de närmaste timmarna så är det bara på ren automatik som kroppen utför sina sysslor - hjärnan ligger hemma och gonar in sig i lavendelkudden och snoozar vidare.
Dessutom så är det ganska deprimerande att se att barerna fortfarande är öppna och folk skrattar i gatlampornas sken och klapprar omkring på kullerstensgatorna i högklackat - själv har man ett par för små joggingskor som stryper blodtillförseln till tårna, ett par säckiga jeansshorts och en oformlig t-shirt med fläckar på som inte gått bort i tvätten. No glamour at all.

Nu kanske du tänker att jag är en mes. En korsettkvinna med svagt handslag,solskygg hud och en stor fallenhet för att svimma - men så är inte fallet. Jag har minsann haft flera arbeten där jag fått " hugga i " lagom till när alla andra går in i sin REM-sömn. På ett av mina arbeten i Stockholm fick jag ta NATTBUSS in till plattan för att sedan hasta iväg till Kungsholmen där arbetet behagade att ligga, och det var inte så skoj alla gånger kan jag säga. Flertalet bilar stannade upp i Stockholmsnatten, vevade ner sina rutor och en röst frågade hest hur mycket jag tog i betalning! Detta trots joggingbrallor, mössa på huvudet och osminkade grisögon med sömnludd pudrat kring påsarna runt globerna.

Jag röstar för sovmorgon åt alla!

2 kommentarer:

  1. Åhhh din stackare!! Det låter jättejobbigt!!
    Jag hade fasen varit rädd för att åka till plattan med nattbussen..*huuu*...Du är en modig kvinna Helena! =)

    Kraam på dig!

    SvaraRadera
  2. Eller hur!!! Det var faktiskt rätt scary...dessutom var man nyss utskiten från gymnasiet, en riktig liten lantlolla...inte mkt att säga till om!

    SvaraRadera